Beide opleidingscentra kiezen voor een systemische benadering en inspirerende formats. Daar houd ik van. Op die manier kunnen we een integrale benadering neerzetten. Geen standaard vragenlijsten, maar wel een warme en persoonsgerichte aanpak die met alles rekening houdt. Op maat.

Loopbaancoach NextStep coaching
Veerle Speelman loopbaancoach loopbaanbegeleiding

Opleidingen volgde ik bij Centrum Open Mind en NextStep coaching: Masterclass Loopbaan Coach, systemisch werken, HSP, Burn-out, Outplacement. 

Wie ben ik? 


Als maatschappelijk assistent, optie maatschappelijk werk, ben ik opgeleid om de mens in zijn geheel te zien en samen praktisch aan de slag te gaan. Dat doe ik ondertussen al 21 jaar, en nog steeds met veel plezier.

Mijn jarenlange werkervaring ligt vooral in de geestelijke gezondheidszorg, waar ik vele mensen individueel begeleid heb om hen terug op weg te helpen wanneer het even moeilijk was. Gaandeweg merkte ik dat ik het fijn vond om samen met mensen na te denken, te luisteren en te coachen. 


Wanneer ik op een bepaald moment zelf vast kwam te zitten  in mijn loopbaan, heb ik

gekozen voor verandering en ben ik me gaan bijscholen. Op die manier ben ik in het voorjaar

van 2019 gestart als loopbaancoach.

coaching

Via coaching kan je ontdekken wie je echt bent, wat je wil en hoe je dat doen kan bereiken. 

Bij deze zoektocht help ik je graag. Ik ben dan zoals een GPS of co-piloot: jij zit aan het stuur, maar ik begeleid je doorheen de obstakels en ongekende wegen.

Als persoon ben ik iemand die graag meedenkt en vragen stelt. Door in gesprek te gaan, krijgen we zicht op wat je wil bereiken in je werk (of privé-leven) of waar je naartoe wil met je studie. 

Mijn aanpak... persoonlijk, warm, open en empathisch. 

Als mama van twee jongens, met een vaste job en bijberoep, weet ik dat het soms een hele uitdaging kan zijn om een goed evenwicht te vinden tussen werk en privé. 

Verder ben ik iemand die houdt van de natuur en van zon, warmte. Buiten zijn, in de natuur, aan zee of gewoon in het groen, doet me enorm veel deugd. 

'Genieten' is mijn lievelingswoord! Daarvoor heb ik geen grootse dingen nodig: een boek, een bad, een tas thee, wat stevige muziek, een avondje met vrienden, ...

Al deze dingen doen een mens wat 'stilstaan', en in deze drukke tijden hebben we dat toch allemaal een beetje nodig.